hu
 
Kedd, 2021. Június 22.

A személyi igazolványok kiállítására irányuló kérelmeket 30 napon belül bírálják el

2021.01.21

A nyersanyag hiánya miatt jelen pillanatban 30 napnál korábban nem tudják kiállítani az új személyi igazolványokat

Az országos Személyi Nyilvántartó és Adatbázis Kezelő Igazgatóság már tavaly elkezdte a személyi igazolványok anyagbeszerzésére vonatkozó eljárásokat, amelyeket decemberben fejeztek be az új szállítóval kötött keretszerződés megkötésével. Olyan technikai okok miatt, amelyek nem az Igazgatóság hibájából fakadnak, az első anyagokat csak 2021 február első felében fogják kézbesíteni.

A fentiek értelmében, valamint azért, mert kevés nyersanyag áll jelenleg rendelkezésre a személyi igazolványok kiállításához, meghosszabbították ezek kibocsátásának határidejét, így a kérelmeket a benyújtásuk napjától számított 30 napon belül bírálják el.

Kivételt képeznek azok a személyek, akiknek rövidebb időn belül van szükségük az új személyi igazolványukra és ennek okát meg tudják indokolni, ezt írott kérés formájában tehetik meg. Az új rendelkezés és a meghosszabbított határidő nem vonatkozik az ideiglenes személyi igazolvány kiállítására.

A törvény szerint új személyi igazolványok kiállítását az érvényességi idő lejárta előtt legtöbb 180 nappal, de nem kevesebb, mint 15 nappal lehet kérelmezni.

Fontos! Figyelembe véve a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket, a közintézmények és hatóságok által kiállított hivatalos dokumentumok érvényesek maradnak a vészhelyzet ideje alatt, továbbá annak lejárta után még 90 napig, azonban a lejárt dokumentumok külföldön és a határ átlépésekor nem használhatóak.

Nézzük együtt az EURO 2020-as mérkőzéseket!
2021.06.14

Óriáskivetítőn követhetjük az idei Európa Bajnokság több mérkőzését a KultúrParkban, június 15-én, 19-én és 23-án.

Új útvonalakkal bővül a Lábbusz menetrendje
2021.06.10

Az Állomás és az Olt negyedből is gyalog sétálhatnak iskolába a sepsiszentgyörgyi tanulók

Június 11-től ismét látogatható minden szabadidős létesítmény Sugásfürdőn
2021.06.09

Számos szabadidős program, kikapcsolódási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás áll felnőttek és gyerekek rendelkezésére egyaránt, amennyiben felkeresik a sugásfürdői szabadidős létesítményeket.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk
2021.06.08

A Sugásfürdőre és környékére látogatók több kijelölt túraútvonal közül is választhatnak, fontos azonban, hogy a hegyimentők által feldestett, hivatalos útvonalat használják.

A futamokra koncentrál a 10 éves Székely Vágta
2021.06.03

A kényszerszünet után idén ismét megszervezik a Székely Vágtát, azonban ez több pontban változik az eddig megszokottaktól.