hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

A személyi igazolványok kiállítására irányuló kérelmeket 30 napon belül bírálják el

2021.01.21

A nyersanyag hiánya miatt jelen pillanatban 30 napnál korábban nem tudják kiállítani az új személyi igazolványokat

Az országos Személyi Nyilvántartó és Adatbázis Kezelő Igazgatóság már tavaly elkezdte a személyi igazolványok anyagbeszerzésére vonatkozó eljárásokat, amelyeket decemberben fejeztek be az új szállítóval kötött keretszerződés megkötésével. Olyan technikai okok miatt, amelyek nem az Igazgatóság hibájából fakadnak, az első anyagokat csak 2021 február első felében fogják kézbesíteni.

A fentiek értelmében, valamint azért, mert kevés nyersanyag áll jelenleg rendelkezésre a személyi igazolványok kiállításához, meghosszabbították ezek kibocsátásának határidejét, így a kérelmeket a benyújtásuk napjától számított 30 napon belül bírálják el.

Kivételt képeznek azok a személyek, akiknek rövidebb időn belül van szükségük az új személyi igazolványukra és ennek okát meg tudják indokolni, ezt írott kérés formájában tehetik meg. Az új rendelkezés és a meghosszabbított határidő nem vonatkozik az ideiglenes személyi igazolvány kiállítására.

A törvény szerint új személyi igazolványok kiállítását az érvényességi idő lejárta előtt legtöbb 180 nappal, de nem kevesebb, mint 15 nappal lehet kérelmezni.

Fontos! Figyelembe véve a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket, a közintézmények és hatóságok által kiállított hivatalos dokumentumok érvényesek maradnak a vészhelyzet ideje alatt, továbbá annak lejárta után még 90 napig, azonban a lejárt dokumentumok külföldön és a határ átlépésekor nem használhatóak.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be