hu
 
Kedd, 2022. Július 05.

A sepsiszentgyörgyiek a vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit 

2022.06.16

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, figyelembe véve a lakók által megfogalmazott igényeket, egyeztetett a tanügyi intézmények vezetőivel annak érdekében, hogy a gyerekek a vakáció ideje alatt is használhassák az iskolák sportpályáit. A pályákra a felnőttek is szabadon bemehetnek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítson a sportolásra és a szabad levegőn való mozgásra a város területén, ezért mind a gyerekek, mind a felnőttek szabadon használhatják az iskolák sportpályáit a vakáció ideje alatt. A sportpályákra péntektől, június 17-től, hétköznapokon reggel 10 és este 8 óra között lehet ingyenesen bemenni. A tanügyi intézményekbe a szolgálatos kapus engedi be azokat, akik sportolni szeretnének. A sportpályákra bárki bemehet, nemcsak az adott intézménybe járó tanulók, így arra is lehetőség van, hogy a lakók az otthonukhoz eső legközelebbi helyszínt válasszák.

A Mihai Viteazul Főgimnázium és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum esetében a szabadtéri sportpályák felújítás alatt állnak, ezekeben a tanügyi intézményekben nem használhatók a pályák. A Constantin Brâncuşi Szakképző Líceumba 18:00 óráig lehet bemenni a sportpályára.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala arra kéri a városlakókat, hogy a pályák használata során vigyázzanak azok állapotára és tisztaságára. Ugyanakkor az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy az iskola sportpályáit mindenki a saját felelősségére használja, az esetleges balesetekért a tanügyi intézmények nem vállalnak felelősséget.

Vigyázzunk magunkra és a társainkra!

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a népszámláláson való részvétel kötelező
2022.07.04

Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy a számlálóbiztosokat engedjék be otthonaikba, vagy vegyék fel velük a kapcsolatot

Sepsiszentgyörgyön épül meg az országban egyedülálló Kommunizmus Múzeuma
2022.07.01

A Helyi Tanács elfogadta az erre vonatkozó projekt benyújtását az országos helyreállítási alaphoz (PNRR), amely 11,4 millió euróval támogatja a múzeum megépülését

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön
2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125
2022.06.30

Szabadtéri kiállításmegnyitó Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat
2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak.