hu
 
Szerda, 2024. Április 17.

A sepsiszentgyörgyiek a vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit 

2022.06.16

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, figyelembe véve a lakók által megfogalmazott igényeket, egyeztetett a tanügyi intézmények vezetőivel annak érdekében, hogy a gyerekek a vakáció ideje alatt is használhassák az iskolák sportpályáit. A pályákra a felnőttek is szabadon bemehetnek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítson a sportolásra és a szabad levegőn való mozgásra a város területén, ezért mind a gyerekek, mind a felnőttek szabadon használhatják az iskolák sportpályáit a vakáció ideje alatt. A sportpályákra péntektől, június 17-től, hétköznapokon reggel 10 és este 8 óra között lehet ingyenesen bemenni. A tanügyi intézményekbe a szolgálatos kapus engedi be azokat, akik sportolni szeretnének. A sportpályákra bárki bemehet, nemcsak az adott intézménybe járó tanulók, így arra is lehetőség van, hogy a lakók az otthonukhoz eső legközelebbi helyszínt válasszák.

A Mihai Viteazul Főgimnázium és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum esetében a szabadtéri sportpályák felújítás alatt állnak, ezekeben a tanügyi intézményekben nem használhatók a pályák. A Constantin Brâncuşi Szakképző Líceumba 18:00 óráig lehet bemenni a sportpályára.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala arra kéri a városlakókat, hogy a pályák használata során vigyázzanak azok állapotára és tisztaságára. Ugyanakkor az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy az iskola sportpályáit mindenki a saját felelősségére használja, az esetleges balesetekért a tanügyi intézmények nem vállalnak felelősséget.

Vigyázzunk magunkra és a társainkra!

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.