hu
 
Szombat, 2024. Április 27.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város több helyszínén is dolgoznak

2021.06.03

Az utcák teljeskörű korszerűsítési munkálataival egyidőben, a város több helyszínén zajlanak a járdák, lakóövezeti sétányok, köztéri lépcsők és parkolók felújítási munkálatai, amelyek a gyalogos közlekedés megkönnyítését és a lakók közvetlen környezetének rendbetételét hivatottak szolgálni. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai az Egészségügy sétányon, az 1918. december 1. utcában, valamint a Román Hadsereg utcában és Szépmezőn is dolgoznak.

Az Egészségügy sétányon ütemterv szerint haladnak a járdák és a lépcsők felújításával, a helyükre kerültek az új szegélykövek, a sétányok és a lépcsők alapozása is megtörtént, következnek az aszfaltozási munkálatok, majd a parkolók kialakítása.

A Román Hadsereg utcában, a laktanya előtt felszedték a régi, megrongálódott burkolatot, jelenleg a járdaszegélyek kiépítésén dolgoznak a munkások. Szintén a lakóövezeti sétányok felújításán dolgoznak az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak között, ahol már újakra cserélték a járdák régi szegélyköveit, felújították a tömbházak bejáratai előtti lépcsőket, és elkészítették az alapozást az új aszfaltréteg leöntése előtt. Az utcában új parkolók kialakítása is a tervek között szerepel. 

Mindezek mellett, a Sepsi Út-Építő munkatársai városszerte folyamatosan foltozzák a kátyúkat és kicserélik a hibás kanálisfedőket, továbbá a szociális lakások felújításán is dolgoznak. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, a közelmúltban megtörtént a Sport utca teljeskörű felújítása és hamarosan elkészül a Puskás Tivadar utca is. A közeljövőben elkezdődnek a felújítási munkálatok a Rózsa utcában és az 1918. december 1. utcában a Grigore Bălan tábornok és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is. 

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.