hu
 
Kedd, 2021. Június 22.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai a város több helyszínén is dolgoznak

2021.06.03

Az utcák teljeskörű korszerűsítési munkálataival egyidőben, a város több helyszínén zajlanak a járdák, lakóövezeti sétányok, köztéri lépcsők és parkolók felújítási munkálatai, amelyek a gyalogos közlekedés megkönnyítését és a lakók közvetlen környezetének rendbetételét hivatottak szolgálni. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai az Egészségügy sétányon, az 1918. december 1. utcában, valamint a Román Hadsereg utcában és Szépmezőn is dolgoznak.

Az Egészségügy sétányon ütemterv szerint haladnak a járdák és a lépcsők felújításával, a helyükre kerültek az új szegélykövek, a sétányok és a lépcsők alapozása is megtörtént, következnek az aszfaltozási munkálatok, majd a parkolók kialakítása.

A Román Hadsereg utcában, a laktanya előtt felszedték a régi, megrongálódott burkolatot, jelenleg a járdaszegélyek kiépítésén dolgoznak a munkások. Szintén a lakóövezeti sétányok felújításán dolgoznak az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak között, ahol már újakra cserélték a járdák régi szegélyköveit, felújították a tömbházak bejáratai előtti lépcsőket, és elkészítették az alapozást az új aszfaltréteg leöntése előtt. Az utcában új parkolók kialakítása is a tervek között szerepel. 

Mindezek mellett, a Sepsi Út-Építő munkatársai városszerte folyamatosan foltozzák a kátyúkat és kicserélik a hibás kanálisfedőket, továbbá a szociális lakások felújításán is dolgoznak. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, a közelmúltban megtörtént a Sport utca teljeskörű felújítása és hamarosan elkészül a Puskás Tivadar utca is. A közeljövőben elkezdődnek a felújítási munkálatok a Rózsa utcában és az 1918. december 1. utcában a Grigore Bălan tábornok és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is. 

Nézzük együtt az EURO 2020-as mérkőzéseket!
2021.06.14

Óriáskivetítőn követhetjük az idei Európa Bajnokság több mérkőzését a KultúrParkban, június 15-én, 19-én és 23-án.

Új útvonalakkal bővül a Lábbusz menetrendje
2021.06.10

Az Állomás és az Olt negyedből is gyalog sétálhatnak iskolába a sepsiszentgyörgyi tanulók

Június 11-től ismét látogatható minden szabadidős létesítmény Sugásfürdőn
2021.06.09

Számos szabadidős program, kikapcsolódási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás áll felnőttek és gyerekek rendelkezésére egyaránt, amennyiben felkeresik a sugásfürdői szabadidős létesítményeket.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk
2021.06.08

A Sugásfürdőre és környékére látogatók több kijelölt túraútvonal közül is választhatnak, fontos azonban, hogy a hegyimentők által feldestett, hivatalos útvonalat használják.

A futamokra koncentrál a 10 éves Székely Vágta
2021.06.03

A kényszerszünet után idén ismét megszervezik a Székely Vágtát, azonban ez több pontban változik az eddig megszokottaktól.