hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

A helyi költségvetés elfogadása után indul a roncsautóprogram Sepsiszentgyörgyön

2021.03.29

Figyelembe véve, hogy a helyi költségvetés elfogadása április közepén esedékes Sepsiszentgyörgyön, az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program csak ezt követően tud elindulni, nem pedig április 1-én. A késésért az önkormányzat a lakók elnézését kéri.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre.

A program célja, hogy a legtöbb esetben közterületen tartott, és koruknál fogva környezetszennyező roncsautók helye felszabaduljon, fiatalodjon az autópark a városban és ezáltal csökkenjen a környezetszennyezés.

Az érdekelt természetes vagy jogi személyek a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában, valamint a hivatal honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba. A dokumentumok listája IDE kattintva található, ezek leadhatók a fent említett irodában, vagy elküldhetők a petitii@sepsi.ro e-mail címre. A költségvetés elfogadása után az érdeklődők azonnal kérelmezhetik a részvételt. 

A kérelmezőknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük:

  • állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel kell rendelkezniük,
  • nem lehet helyi adó és/vagy illeték tartozásuk (nem szükséges igazolás),
  • nyilatkozniuk kell, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó programba való beiratását,
  • nyilatkozniuk szükséges, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3 000 lejes támogatást.

A jelentkezők a kérés leadásától számított 8-ik munkanapon írásos értesítést kapnak annak jóváhagyásáról vagy elutasításáról. Kedvező elbírálás esetében, az értesítéstől számítva, 90 nap áll a tulajdonos rendelkezésére, hogy leadja a gépkocsit (minden lényeges elemével együtt) egy használt járművek átvételére és megsemmisítésére jogosult központnak. A Polgármesteri Hivatal a 3 000 lejes támogatást a roncstelepről kapott igazolás beadásától számított 15 napon belül átutalja a kérelmező bankszámlájára. 

A programra vonatkozó további részletek IDE kattintva találhatók. 

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.