hu
 
Szerda, 2021. Március 03.

A Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar hangversenye

2021.02.17

A Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar előadásában kerül sor a 2020/2021-es Hangversenyévad első koncertjére február 26-án, 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. A zenekar műsorában igazán különleges összeállítás szerepel, Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyműve és Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádja lesz hallható.

Friedrich Gulda a 20. század végén alkotott és jártas volt úgy a klasszikus zenében, mint a jazz színterén is. A koncerten a különcnek számító zeneszerző egyik legismertebb darabja csendül fel,  a jazzes hangvételű, csellóra és fúvószenekarra íródott versenymű. A szólista szerepében csellón játszik Anton Niculescu.

Az előadás második részében a fúvósok kerülnek előtérbe. A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádjával a klasszikus korszakba kalauzolja a közönséget. A szerenád Mozart kedvelt műfaja volt, amelyet a 18. század végén különleges alkalmakra, esti szórakozás céljából írtak.

Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek, jegyek pedig a Városi Jegyirodában kaphatóak, ezek felnőtteknek 30 lejbe, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lejbe kerülnek. Azok a nézők, akik bérletet vásároltak a Hangversenyévadra, a koncert előtt helyjegyet válthatnak.

A Városi Jegyiroda (Szabadság tér 1. szám) hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 13 óra között, valamint az előadás előtt egy órával tart nyitva.  

Szervező: Kónya Ádám Művelődési Ház

Sepsiszentgyörgy lakosságának közel fele már befizette a terület- és az ingatlanadókat
2021.03.03

A Közpénzügyi Igazgatóság adatai alapján március 2-ig Sepsiszentgyörgy lakosságának közel 50 százaléka már befizette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadókat. Ugyanakkor, a lakók közel 40 százaléka a járművek utáni adókat is törlesztette. 

Forradalmi szónokverseny
2021.03.01

Szónokversenyt hirdetünk sepsiszentgyörgyi középiskolások számára, melynek célja a március 15-i eszmék megismerése a mai fiatal generáció szemszögéből.

A Rövid utcába kerül a zárható biciklitároló
2021.02.26

A jelentkezések sorrendjét nézve a Rövid utca, 6-os számú tömbház A és B lépcsőházak lakói voltak az elsők, így hamarosan ők vehetik használatba a szerkezetet.   

Értéket adunk a roncsautódnak! A többéves program április 1-től indul
2021.02.25

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa a februári soros tanácsülésen elfogadta az önkormányzat több évre szóló roncsautóprogramjára vonatkozó határozattervezetet. Az Értéket adunk a roncsautódnak! elnevezésű program célja, hogy csökkenjen a szennyező autók száma és fiatalodjon az autópark a városban, ezért az önkormányzat 3 000 lejt kínál a legkevesebb 10 éve Sepsiszentgyörgyön beiratott autókért. 

Megnyílt a Sepsi TeleTár
2021.02.25

A Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület február 23-án nyitotta meg a Sepsi TeleTárat. A Kriza János és Bánki Donát utca sarkán található épületet Sepsiszentgyörgy Önkormányzata újíttatta fel és bocsátotta az intézmény rendelkezésére, mely a hírközlés történetébe nyújt betekintést és a Székelyföldön elérhető hírközlési eszközöket hivatott átmenteni az utókor számára.