hu
 
Csütörtök, 2021. December 02.

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön

2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

A korábbi évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy a támogatáshoz szükséges kérelmeket október 18-tól, hétfőtől kezdődően lehet letenni. 

A korábbi évektől eltérően, idén a támogatás odaítélésének felső határai és a szükséges dokumentumokra vonatkozó szabályok is megváltoztak. A fűtéstámogatást ebben a szezonban is legtöbb öt hónapra igényelhető, a november 1-jei és március 31-ike közötti időszakra. 

JÓ TUDNI! Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kérelmeket november 20-ig szükséges benyújtani a Szociális Támogatási Igazgatóság Bánki Dónát utca 27. szám alatti székhelyén. Azok, akik november 21-e után teszik le az iratcsomókat, csak a  december és március közötti időszakra kaphatnak támogatást.

A támogatást lakásonként csak egy fűtésére használt rendszerhez nyújtják, legyen az gázzal, villanyárammal, vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer, és csak olyan családok vagy egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást a lakásuk fűtéséhez.

Azok a családok folyamodhatnak a pótlékért, akik esetében az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1 386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2 053 lej. A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve.

Fontos! A torlódás elkerülése érdekében, az iratcsomók leadásakor az ügyfelek vegyék figyelembe, hogy a leadási határidő november 20-a. A fűtéstámogatáshoz szükséges, leadandó iratok listája IDE kattinva található. 

Részletes információk a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, a Bánki Dónát utca 27. szám alatt, vagy a 0267 311 068-as telefonszámon kérhetők.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.